...или ни звънни за отслабване по телефона 0888 245 062 :)

Пълнозърнест хляб и диета с него
My Blog

По правило диетите ни налагат да се ограничаваме в яденето или да се отказваме от определени видове продукти. Обикновено диетите започват бързо да дават резултати, тъй като лишеният от калории организъм започва да топи сам себе си, за да не умре от глад. В крайна сметка, губим тегло. Това обаче не е успех, с който можем да се гордеем поради простата причина, че в момента, в който прекратим диетата килограмите започват да се връщат. Познайте от какво са образувани те? Точно така, от чиста мазнина. Вашият организъм е получил жесток урок: той винаги ще помни, че може да настъпи период, в който да е лишен от жизненоважните калории и за всеки случай ще натрупа излишни мазнини.

 

Факт е, че когато не снабдявате тялото си с калории от това страда преди всичко мускулната маса, което означава, че след приключването на диетата и настъпването на познатия “йо-йо” ефект, тлъстините по тялото ви ще са още повече, отколкото в началото на диетата. Хора, които непрекъснато скачат от една диета на друга не само не свалят от теглото си, а натрупват излишни килограми с бързи темпове.

Преса-диетата представлява шестседмична програма за отслабване, която ще ви помогне да стопите до 10 кг тлъстини. Особено бързо процесът ще протича през първата седмица, като тогава ще се отървете от излишните мазнини по корема. След приключване на диетата ще установите, че сте успели да натрупате и 2-3 килограма чиста мускулна маса. Но най-забележителното и приятно постижение ще бъде промяната на формата на вашето тяло.

Главната идея на преса-диетата се състои в това не да броим всяка калория, която приема организмът ни, а да се научим да използваме всяка калория с максимална полза.

Основните положения на шестседмичната програма за отслабване, която ще ни помогне да постигнем така желания плосък корем и да го запазим такъв за цял живот са:

Режим на хранене

Необходимо е да се храните по шест пъти на ден през определен период от време. Задъжително трябва да хапнете нещо 2 часа преди приема на основното хранене.

Консумиране на определени хранителни продукти

Менюто ви при всяко хранене трябва да включва минимум два продукта от следния списък:

  • бобови растения;
  • пуешко или друг вид месо без тлъстини;
  • малини или ягоди;
  • зехтин;
  • млечни продукти – обезмаслено мляко или сирене с ниско съдържание на мазнини;
  • пълнозърнест хляб;
  • спанак;
  • зеленчукови салати;
  • яйца.

Всеки един от тези продукти съдържа хранителни вещества, които ще ви помогнат да активирате по естествен начин изгарянето на мазнините от вашия организъм! Много ценни за тялото са протеините, мононенаситените и полиненаситените мазнини, фибрите, калцият.

За постигане на най-добър ефект от преса-диетата е необходимо силното ограничаване на някои хранителни вещества. Това са въглехидратите с висок гликемичен индекс, наситените мазнини, транс-мазнините, фруктозата.

Много е важно хранителният режим и приемът на определени продукти да се съчетава с физически упражнения. През първите две седмици от програмата за отслабване те са по желание. От третата до шестата седмица на диетата са задължителни 20-минутните тренировки за развиване на всички мускули, които се правят три пъти в седмицата. Посредством тези упражнения чувствително се форсира изгарянето на мазнините.

Преса-диетата се изпълнява много лесно, като всеки ден приемът на храна ще съответства на нарастването на мускулите и изгарянето на тлъстините. Много е важно да ядете 2 часа преди закуска, 2 часа преди обяд и 2 часа след вечеря. Ето примерно разписание за режима на хранене по време на преса-диетата:


8:00 — закуска

11:00 — леко похапване

13:00 — обяд

16:00 — следобедна закуска

18:00 — вечеря

20:00 — леко похапване

Основната идея на храненето през два часа по време на преса-диетата е, че организмът се снабдява с непрекъснат източник на енергия. Процесът на изгарянето на тази енергия и съответно натрупаните тлъстини няма да спира нито за минута. Големият плюс на преса диетата е, че поради честото хранене тялото не се лишава от никакви калории, но тъй като работи непрекъснато като мотор, килограмите ще се стопят видимо още през първата седмица.