...или ни звънни за отслабване по телефона 0888 245 062 :)

Повече за TLS диетата
My Blog

Какво трябва да знаете за TLS диетата?

Нека да започнем подред. В днешни дни съществуват какви ли не диетични схеми на хранене, някои продължаващи дни, други седмици, а трети, трети ни се струват просто безкрайни.За колко от тях обаче може да се твърди, че са успешни? Кои диети, популярни и не чак толкова, можем да отсеем като резултатни и ефективни в борбата с излишните килограми и наднорменото тегло? Именно точно тези показатели превръщат една диета в добра и лоша (безрезултатна). 

Що се касае до тази интересна диета и схема на хранене, наречена TLS, която ще ви представим по-обширно в следващите няколко реда, тук говорим за нещо далеч по-мащабно, простиращо се отвъд отслабването като процес. 

За разлика от масовите „бързи“ режими и диетични програми, целящи скоростна загуба на телесното тегло, така нашумялата напоследък TLS система на хранене сред американците малко по малко започва да си осигурява челна позиция и сред най-добрите програми за корекция на теглото у нас.

Наистина ли е толкова добра?

TLS диетата или (The Transitions lifestyle system) представлява тип система на хранене, с помощта на която се променят и подобряват индивидуалните хранителни навици на отслабващите. Започвайки програмата, хората, желаещи да изкоренят окончателно вредните си хранителни пороци, ще могат да освободят плещите си от тежкия товар на наднорменото тегло без за целта да се подлагат на твърде строги, крайно изтощаващи и психически натоварващи диети с нулева ефикасност.

Основната цел, върху която залага тази иновативна система за оптимално здраве и тегло е именно да промени в положителна посока самия ритъм на живот, даващ зловредно отражение не само върху теглото, ала и върху емоционалното и психично здраве на отслабващия.

Като един изключително лесен, практичен и най-важното здравословен подход за постигане на оптимално здраве и физическа форма, TLS режимът учи на правилно и балансирано хранене, вътрешна хармония, поведение, както и изграждане на здравословен и вкусен модел на хранене.

Системата за коренна промяна на хранителните навици или накратко TLS генерално говори за сложни и объркващи термини като нисък гликемичен индекс като същевременно с това обръща внимание и на правилния и здравословен подбор на хранителни продукти за изграждане на едно симпатично меню, в което да си хармонизират отделните групи храни.

И тъй като за самата програма може да се говори дълго и нашироко, което на практика обяснява и осмисля напълно идеята за закупуването ѝ като система за правилно и балансирано хранене, нека да ви представим накратко планът ѝ на хранене.

За разлика от много други хранителни режими за подобряване на физическата форма, диетата TLS не действа само и единствено срещу килограмите. С други думи, отслабването не е самоцел. Поне не при нея. С помощта на съветите ѝ диетуващите сред нас ще могат успешно да свалят нивата на зловредния за здравето холестерол и да го задържат впоследствие в умерени и безопасни граници.

Знаете, че обратният сценарий е меко казано твърде опасен за здравето на сърцето. Именно рискът от редица сърдечно-съдови заболявания се покачва рязко и с повишените нива на „лошия“ холестерол.

Самата диета попада сред най-успешните и ефективни за 2015 година като същата бива и препоръчана и от Американския здравен институт. При стриктно спазване, системата TLS гарантира осезаемо занижаване на количеството наситени мазнини в менюто, което от своя страна дава и благоприятно отражение върху проблемите с високия холестерол, водещ до редица болестни състояния, подлагащи под риск здравето на сърцето.

И накрая, няма как да не обсъдим накратко и калорийния прием при жени и мъже. Ако целта е сваляне на опасно високите нива на холестерола, тогава се препоръчва дневният прием да не превишава 2500 калории при мъжете и 1800 при жените. Що се касае до корекция на теглото, калорийният прием спада до 1600 калории за мъжете и 1200 за жените.

По време на диетата се препоръчва консумация на нетлъсто месо, семена, ядки, риба, нискомаслени млечни продукти с ограничен прием на жълтъци (до 2 на седмица), завишено количество плодове, зеленчуци и пълнозърнести изделия в рамките на дневния калориен прием.

Диетата може да се допълни и обогати с до 25 грама фибри в случай на слаба резултатност

при сваляне на холестерола приблизително 6 седмици след старта ѝ.

TLS диетата е изключително успешна, но не се препоръчва да бъде индивидуално прилагана. Консултацията със специалист е препоръчителна за безопасно и ефективно изпълняване на поставените цели. Свържете се с екипа на д-р Каменов, който ще се погрижи за вашата фигура с правилен модел на хранене и професионални насоки за оформяне на едно красиво тяло и постигане на оптимално здраве.