...или ни звънни за отслабване по телефона 0888 245 062 :)

Вегетарианство
My Blog

Коя е най-добрата диета за вас ? Какви цели искате да постигнете – видима загуба на телесно тегло и постигане на оптимално такова, покачване на мускулна маса, подобряване качеството на живот или всичко накуп?

 

В този смисъл, вземането на решение, базирано върху индивидуалните потребности, е ключов момент по пътя към положителната промяна. За да бъде налице обаче такава е необходимо, дори наложително, набавянето на достатъчно информация, свързана с различните методи за сваляне на телесното тегло и изграждане на нови хранителни навици, с което на практика се снижава драстично съществуващия риск от отключване на редица здравословни смущения вследствие на лошо подбрани схеми на хранене. 

Бързайте бавно

Освен това, обърнете внимание и на нещо друго – всяка една промяна трябва да се случва поетапно като по този начин лишавате тялото си от сигурна стресова среда, която сам-самички му гарантирате.

Как да се научим да живеем по-пълноценно? Каква е ролята на храната и физическата активност в ежедневието?

Най-безценната инвестиция е здравето, а то от своя страна пък дава пряко отражение върху качеството, ритъма ни на живот и себевъзприемането. Нещо повече – човек изглежда така, както се чувства, а понякога и се чувства така, както и изглежда.

Ето защо е важно да отпушим ушите си за потребностите на тялото ни, чието качествено доставяне ще ни отведе в правилната посока. Колкото до ролята на храната и спорта в ежедневието, те представляват два съществени елемента, които несъмнено имат пръст в осъществяването на така силно желаната промяна.

Тялото е гладно за жива храна – осигурете му я!

В последните няколко години ставаме свидетели на една изключително положителна промяна – във все повече хранителни магазини се поставят био щандове с широко разнообразие на органично чисти продукти от всякакъв вид.

Съвсем логично е, разбира се, подобна натурална продукция да бъде оценена на по-висока себестойност, което не се нрави особено на доста сред нас, ала въпреки това, инвестицията в качествен хранителен продукт с „чист“ състав определено си заслужава.

Причината за това търсене на по-качествени хранителни изделия се крие, за съжаление, в това, че вилнее някаква нова тенденция, касаеща вече и храните. Именно това ново и „модерно“ време се оказва и главната причина за посягането на толкова много хора към био продуктите, веганството и/или вегетарианството като поредната диета за коригиране на телесното тегло.

Какво всъщност представлява обаче веганството като философия и изпълнява ли тя желания?

Навярно и вие сте забелязали същата тази интересна хранителна тенденция. Не е изненада вече наличието на пълнозърнести изделия дори в кварталните супермаркети (паста, оризови култури, веган десерти, екзотични сушени плодове, ядки и семена, био заместили на захар като кокосова и прочее.)

Всичко това улеснява в пъти онези сред нас, които са тръгнали по пътя към веганството, суровоядството и/или вегетарианството независимо от причините, подтикнали ни към вземането на подобно решение.

Въпреки близката им родственост, ние спокойно можем да открием сериозни различия между  трите методи за водене на чист, здравословен и балансиран начин на живот.

За разлика от вегетарианството, което изключва категорично консумацията на всякакви хранителни продукти от животински произход, чието решение може да бъде подтикнато от различни причини, то не отлъчва например приема на различни други изделия, която стоят доста далеч от здравословните им алтернативи. 

Спиране консумацията на животински продукти бива понякога следствие от редица здравословни смущения, касаещи например здравето на сърцето, което налага тази промяна. Високото артериално налягане е пример за състояние, при което е логично, бърза промяна на ритъма и начина на живот, което включва ограничаване консумацията на тлъсти месни продукти и не само поради риск от по-нататъшни усложнения като затлъстяване, диабет и прочее.

По-чистият начин на живот с храни ни лишава от прекомерно внасяне на животински протеини в тялото ни, което в комбинация с ниско ниво на физическа активност, определено би нанесло много повече вреди на организма, отколкото бихме могли да предположим.

Безобразният прием на месо например повишава рязко риска от редица здравословни проблеми, част от които вече споменахме, което също може да бъде причина за следването на тази философия и „религия“ в храненето от толкова много хора.

Безспорно, вегетарианството оказва безценна помощ в борбата с излишните килограми и наднорменото тегло, ала съвсем не можем да кажем същото за трудното откъсване и раздяла с много други изключително нездравословни продукти. 

Вегетарианците не се хранят с месо – тази информация надали има шокиращ и вцепеняващ ефект – но пък самата философия на хранене прави компромиси с множество други не особени полезни храни от захарната-вкусова промишленост например. 

Ето къде се подрива идеята за водене на природосъобразен начин на живот. Не винаги нанасянето на корекции в ежеседмичното меню и степента на физическата активност е предизвикана от проблеми с теглото. Понякога други вътрешни потребности като това човек да се чувства енергичен, жизнерадостен и в хармония със себе си налага за някои от нас поемането по друг път.

За мнозина този нов път се оказва именно веганството. Да бъдеш веган означава не само да се разделиш с всичко що е произлязло от животно, но и да започнеш да „изчистваш“ малко по малко ежедневното си меню. В този смисъл, здравословният начин на живот и веганството се приличат и могат спокойно да бъдат използвани като средство за постигане на оптимално тегло и вътрешна хармония.

За разлика от вегетарианството обаче, веганството, много подобно и на суровоядството, застава твърдо и непоколебимо срещу присъствието на преработени (рафинирани) хранителни изделия, продукти от животински произход, включително и пчелен мед, в едно здравословно меню.

Посредством тази методология на хранене с изключително висока степен на хуманност към животните, организмът получава богатство от есенциални хранителни вещества, необходими за нормалното му функциониране.

Нещо повече, веганите се хранят със „супер“ храни с гарантиран биологично чист състав и безкомпромисно качество. Ето защо следването на тази методология се оказва много по-лесно за вегетарианците (свикнали с липсата на животински продукти) и хората, спазващи здравословна схема на хранене (хранещи се предимно с органични изделия с пълноценен и чист състав.

Следването на тези философии на хранене е индивидуален избор, който трябва да уважаваме, макар и понякога да не разбираме напълно. Здравето е безценно богатство, което веднъж загубено, си остава невъзвратимо.

Ето е защо е важно да живеем пълноценно, хранейки се с балансирана и здравословна храна, която несъмнено ще даде и страхотно отражение върху теглото ни. Вие решавате по кой път да поемете!

Това, което ние можем да направим за вас е да ви покажем предимствата и ползите от здравословния начин на живот, постижим с 13-седмичната програма за отслабване на д-р Каменов и индивидуална 90-дневна диета за корекция на теглото и подобряване качеството на живот.

Хиляди като вас постигнаха резултати, в чието реализиране никога не са вярвали!

Пощадете тялото си, освободете го от бремето на наднорменото тегло, позволявайки му да „диша“ с напълно безвредни и ефективни методи на хранене и начин на живот, разработени от екипа на д-р Каменов!

Опциите са пред вас – сам-самички избирате как ще изглеждате, как ще се чувствате и дали ще се радвате на пълноценен и щастлив начин на живот!