90-дневна диета
My Blog

Вероятно сте чували приказката, че трудната част от всеки един хранителен режим, комбиниран с физическа активност, не е толкова в неговото спазване като цяло, а по-скоро в начина, по който това се случва.

С други думи, дори и да залагате на здравословни хранителни изделия, препоръчвани и влизайщи в менюто и на 90-дневната диета, ако обработвате храната неправилно, няма как да има налице по-забележими положителни резултати!

Готвенето трябва да бъде здравословно, а изборът на продукти – безкомпромисен! Именно спазването на това изключително елементарно правилно ще ви помогне да свалите излишните килограми по-бързо, отколкото навярно сте очаквали!

Сменете мазнината, с която готвите вкъщи – изхвърлете слънчогледовото олио (рафинирано), заменете го с чисто, висококачествено такова и/или зехтин като използвате не повече от 1 с. л. за готвене и овкусяване.

90-дневната диета залага на многообразие от плодове и зеленчуци, зърнени изделия, бобови култури и прочее. Приготвяйте ги с помощта на качествени съставки така, както винаги сте го правили, за да не се лишавате от любимите си вкусове и аромати!

Диетата няма за цел да премахне от ежедневното меню любимите ви храни, но за да водите балансиран и здравословен начин на живот е важно, разбира се, и по какъв начин ги обработвате.

Наред с всичко това, 90-дневната диета още позволява и леко разчупване на менюто – имате пълната свобода да го обогатите с интересни и екзотични предложения! Бъдете себе си в готвенето, но и не спирайте да се изненадвате!

По този начин хем ще се храните здравословно и природосъобразно, хем ще сваляте неусетно килограмите докато не достигнете желаното оптимално тегло!

Пазарувайте качествено, не количествено!

Винаги избирайте високо качествената продукция, пред пошлата и достъпната – по-добре по-малко, но по-полезно и вкусно, нали така? Докато пазарувате в супермаркета не забравяйте и да четете надписите върху опаковката на даденото изделие. Колкото по-често го правите, толкова по-бързо ще осъзнаете колко пъти сте били подхлъзвани, така да се каже, от даден продукт, смятайки го за полезен и подходящ за целите на диетата ви.

И тъй като вече знаете, че програмата за отслабване протича на цикли (протеинови, скорбелни, въглехидратни, витаминни и водни дни) в началото е съвсем нормално да приемате повече зеленчуци и плодове от обичайното, така че давайте смело напред, а резултатите ще дойдат сами!