...или ни звънни за отслабване по телефона 0888 245 062 :)

90-дневна диета
My Blog

Плодове, фрешове, смутита – всичко това, че дори и повече, се позволява при следване на 90-дневната диета. Предложенията, които се предлагат от този нов метод на хранене разчитат силно на консумацията на плодове.

За целта е препоръчително да избирате разнообразни и качествени продукти като винаги бихте могли и да разчупите ежедневното си меню включвайки и някои по-екзотични и нестандартни за българската трапеза и вкус плодове.

За българина домашно приготвените плодови сокове (компоти) например биват дълбоко почитани. Често се оказва така, че купешките алтернативи въобще не присъстват в ежедневието на доста хора. Знаете - разни хора, разни идеали!

Сравнявайки 90-дневната диета с много други, тук не се забранява категорично приема на дадени продукти. Напротив – самата хранителна програма за отслабване позволява и консумацията на някое друго „калорично изкушение“, което несъмнено помага на спазващите я да се освободят от крайно неприятното чувство, че са ограничени по отношение на начина си на хранене.

Да се върнем сега на компотите – дори и те могат да се превърнат в приятел на тънката снага като за целта е необходимо да се насочите към по-слабо подсладените купешки варианти в хранителните магазини. А в случай, че разполагате със собствена продукция, винаги бихте могли да я разредите с малко вода и готово!

Позволявайте си от време на време и зеленчукови сокове тип смути като е препоръчително да ги приемате или по време на така наречените „плодови дни“ в 90-дневната програма за отслабване и коригиране на теглото, или преди обяд.

С помощта на сокоизтисквачка, приготвянето на витаминната бомба приключва за отрицателно време! Е, ако пък не сте от най-върлите привърженици на плодовете, тогава ви съветвам да си приготвите един енергийно зареждащ фреш или смути от разнообразни зеленчуци – чудесно, нали?

Не спирайте да наблюдавате тялото си: всяка малка промяна е от значение

Докато следвате диетата е силно препоръчително, дори задължително, да наблюдавате тялото си и начина, по който реагира на новите „правила“. Научете се да „чувате“ това, което то се опитва да ви каже, за да върви всичко по мед и масло.

Редовно измервайте кръвното си налягане и наблюдавайте кръвната си картина. При настоящи здравословни проблеми е задължително да се консултирате със специалист преди започването на каквото и да е диета или коригиращ хранителен режим!