...или ни звънни за отслабване по телефона 0888 245 062 :)

Изгаряне на мазнините: упражнения
My Blog

Кои са най-ефикасните упражнения, когато става дума за изгаряне на подкожните мазнини в зоната на корема, бедрата и/или седалищната част?

Истината е, че всяка една физическа дейност макар и с нисък интензитет на натоварване има отношение към този толкова досаден и безспорно никак лесен за изпълнение процес. Нека да приемем нещата по следния начин - колкото сме по-активни в ежедневието си, толкова по-бързо ще се радваме на чудесни положителни резултати в тази посока!

И все пак, тъй като една 30-минутна разходка с приятели в парка не може да ни лиши от едни 500 калории, нека да видим на кои упражнения и/или фитнес уреди трябва да наблегнем, за да изпълним този план.

Кардио с висок интензитет (през интервали)

Изключително трудно, неприятно, досадно и какво ли още не упражнение/уред - ето такова е мнението на повечето хора. Погледнете на всичко това от друг ъгъл - след като кардиото е толкова трудно и изморително именно този факт не доказва ли високата му ефективност за целите на отслабването?

Изглежда, точно така стоят нещата. Тук обаче има една доста приятна подробност за всички негови критици, така да се каже - кардио тренировката се състои от редуващи се ниско и високо интензитетни моменти като по този начин няма да изпитвате неприязъм и постоянна умора, а подкожните мазнини се неутрализират все повече и повече с всяка изминала кардио тренировка!

Скачайте на крос тренарожа или пътечката и след като загреете достатъчно се залавяйте за работа като редувате високо и ниско натоварващите моменти през няколко минути! Освен това, именно крос тренажорът и фитнес пътечката биват най-високо ефективните фитнес уреди, тъй като работят за оформяне на цялото тяло. С други думи, няма част от тялото, която да не участва в тренировката!

Вдигане на тежести (специално за жени)

За мъжете е ясно - крос на гладно, вдигане на тежести, коремни преси - знаем как изглежда една фитнес тренировка. Когато става дума за оформяне на най-упоритите части от прелестното женско тяло, каквито са бедрата и седалището, тук ситуацията става непечена. 

Тренирането с леки гирички (между 3-5 кг) бива най-прекрасното и приятно натоварващо упражнение за стягане на цялото тяло. Естествено, ако искате да тичате на фитнес пътеческата би било добре да оставите настрана тежестите, за да не се контузите по този нелеп начин! Използвайте тежестите докато клякате или правите джогинг, раздвижвате ръцете или тренирате за плосък корем и изгаряне на подкожните мазнини около талията, а резултатът - повече от забележителен!