...или ни звънни за отслабване по телефона 0888 245 062 :)

Бяло вино: здравословни ползи
My Blog

Бяло вино - приятно загряваща напитка и съвършено питие за празник и делник. 

Какви ползи крие бялото вино? 

Дали ще изберете бяло или червено вино няма особено значение, ала е добре човек да бъде наясно с това, че умерената консумация и на едното, и на другото е ключът към благоприличното поведение и крепкото здраве.

За пример, разкошната червена алкохолна напитка, бидейки всеобщ любимец и мой личен избор, се слави с чудотворното си влияние върху сърдечно-съдовата система. Освен със защитната си функция и подкрепата, която осигурява на сърцето, червеното вино сваля мигновено нивата на "лошия" LDL холестерол. 

Бялото вино, много подобно на аленочервения си познайник, се прави от бяло грозде, което пък е особено богато на антиоксиданти - безценни съединения, внасящи безброй полезни вещества в тялото. Колкото до високото съдържание на антиоксиданти, те действат просто безотказно в борбата и превенцията на множество белодробни заболявания. 

Наред с това, бялото грозде е още известно с това, че предпазва от редица ракови заболявания като особено ефективно е действието му срещу рака на гърдата. Умерената консумация на бяло вино стимулира общото здравословно състояние и това на белите дробове.

Поредното предимство, което ще се хареса особено на привържениците на алкохолните напитки, е това, че бялото вино не причинява махмурлук на следващата сутрин - състояние, което определено е познато на всички ни. Този безценно свойство се дължи на факта, че леката алкохолна напитка е лишена от многообразие от химически съставки - остатъчен продукт от процеса на ферментация. Именно те биват виновни за идентичния аромат и вкус на повечето високоалкохолни питиета.

За разлика от всички тях, бялото вино съдържа още далеч по-ниски нива на канцерогенни съставки, дори в сравнение с червеното вино. Настрана от това, други полезни съставки, открити в бялото вино, са фосфорът, калият и др. В зависимост от предпочитанията си можете да изберете така наречените "по-сухи" вина (с по-ниско съдържание на захар) или по-сладникавите алтернативи- всичко е въпрос на вкус!