...или ни звънни за отслабване по телефона 0888 245 062 :)

Червено вино за здраво сърце
My Blog

За никого не е тайна, че консумацията на алкохол не предлага особено голям набор от полезни вещества. Даже напротив - колкото по-често се отдаваме на този порок, толкова по-висок е риска от отключване на редица здравословни проблеми, някои от които водещи до тежки усложнения. 

Червеното вино също, разбира се, попада в групата на алкохолните напитки, ала за разлика от "твърдите" напитки, ежедневната консумация на чаша червено вино не само че не вреди, но и оказва изключително благотворно влияние върху цялостното ни здравословно състояние. 

За какво е полезно червеното вино?

Погрижете за здравето на сърцето си още сега, сипвайки си чаша червено вино на вас и вашите близки.

Чували ли сте за чудотворното влияние на алкохолната напитка върху сърдечната система?

Едно от най-дълбоко впечатляващите съставки, бидейки всъщност невероятно предимство пред останалите алкохолни напитки, е съдържанието на полифеноли, чието действие е толкова безотказно, че би било огромна грешка, ако обърнете гръб на разкошното червено питие.

Именно полифенолите се славят с противовъзпалителното си действие и защитата си, която оказват на сърдечно-съдовата система от отключване на различни възпалителни процеси, които биват причина за протичането на болестните процеси в човешкия организъм.

Друга, не по-малко известна здравословна полза, която наличието на полифенолите в отделните храни или напитки ни носят, е свързана със свалянето на "лошия" LDL холестерол, с което сърдечно-съдовата ни система получава автоматична защита.

Полифенолите биват още разпознавани и като елагинова киселина, действаща против развитието на ракови заболявания. Пример за плодове, особено богати на същите чудотворни вещества, са ягодите и малините.

Настрана от това,  безобразният начин на живот също има пръст в отключването на здравословни проблеми, което означава, че тъпченето с вредни, неподходящи, хранителни изделия няма да пощади нито теглото, нито начина, по който се чувствате. И тъй като "дозата определя отровата" (ах, тази разкошна сентенция), няма как да не заговорим и за правилното, или по-скоро, препоръчителното количество червено вино, което трябва да консумираме всички ние.

И да си дойдем на думата - на дамите се препоръчва една доза (1 брой напитка), което се равнява на около 12,5 г от алкохолната напитка, докато при мъжете дневното препоръчително количество е двойно.