...или ни звънни за отслабване по телефона 0888 245 062 :)

Как да си спестим излишни калории покрай празниците
My Blog

За някои сред нас напълняването и значителното покачване на теглото покрай празничните дни бива меко казано един задължителен и често просто неизбежен елемент от коледната атмосфера. Разкошно подредени трапези, отрупани с всякакви домашно приготвени блюда и десерти, от които на човек му идва да си оближе пръстите, ни изкушават непрекъснато и денонощно. 

Покрай празниците всички ние се отпускаме, това е неоспорим факт, ала за да не обезсмисляме изцяло усилията, които сме полагали за поддържането на теглото или пък още по-добре за влизането в така дълго желаната физическа форма, трябва да осъзнаем, че празничният дух все пак не е в трапезата, нали така? 

Ефективни стратегии за поддържане на теглото около коледните и новогодишни празници

  • Редувайте почивката с движение

Почивки, почивки и още почивки! Време е да кажете довиждане на топлото си легло и да се раздвижите и разтегнете поне в рамките на няколко минути сутринта. Обадете се на близък приятел, забравете за социалната мрежа и се насладете на една бърза и разгряваща разходка/джогинг просто така, напук на студеното време! По този начин ще можете да се насладите на една ползотворна утрин, която ще се отрази не само върху настроението ви, но и върху физическата ви форма!

Все пак знаете, че всяка една дори лека и разгряваща тренировка действа успокояващо, редуцирайки стреса и напрежението като същевременно в тялото се произвеждат хормоните на щастието! Вие самите ще се убедите колко мотивиращо и дисциплиниращо влияние има именно спортът!

  • Бягайте далеч от храните-врагове на тънката снага

Закусете с плод, кисело мляко с овесени ядки, мед и сушени плодове или си направете един страхотен здравословен и пълнозърнест сандвич с тънки резени кашкавал и сирене - всичко това звучи вкусно, нали? Подобни предложения биват не само енергийни храни, но и засищащи, вкусни и изключително полезни!

  • Внимавайте с подсладените топли и студени напитки

Кой не обича да започва деня си с чаша горещо и ароматно кафе/ чай, възбуждащо сетивата? Навярно няма такъв човек. Особеното в случая е как точно обичате да си приготвяте тези задължителни елементи за една прекрасна сутрин. Не забравяйте, че прекомерното количество захар не ви прави услуга.