...или ни звънни за отслабване по телефона 0888 245 062 :)

Лесно отслабване през зимата
My Blog

Преди да са настъпили най-светлите празници, които обикновено използваме като оправдание за нежеланието си да спортуваме, да се упражняваме и разтягаме след сън, камо ли да следваме някаква специална диета, която да ни вкара в норми, можем спокойно да си спестим не само безброй празни калории, които сякаш ни дебнат отвсякъде, но и да тонизираме тялото си.

Диетите са неприятни и често твърде ограничаващи. Нещо повече, понякога следването на неподходяща диети спрямо индивидуалните потребности на даден човек може да се окаже страхотна загуба на време и усилия. Ето защо ние говорим предимно за изграждане на здравословен начин на живот, който не само че ще се справи с проблемното тегло, но и ще даде едно чудотворно отражение върху начина, по който се чувствате и изглеждате.

Диетите са временни коректори на теглото - с тях се постигат известни резултати, което се дължи често на драстичното редуциране на дневния прием калории, отразяващо се пагубно върху енергийните нива на диетуващия, но рядко се задържат.

С други думи, вместо да сядате на лаптопа или таблета и да загубите сякаш часове в търсене на подходяща диета, с която да влезете в желаната форма за три дни, което звучи меко казано несериозно, изградете си стратегии за отслабване, които ще следвате с леснота и удоволствие!

Зимни стратегии за отслабване

  • Тренирайте

Колкото и неприятно да ви звучи, тренирането е базата, върху която трябва да стъпите, за да започнете да надграждате. Месец декемрви е изпълнен с безценни мигове със семейството, пълни и обилни празнични трапези, от които на никого не му става. Естествено никой не казва, че трябва да заживеете във фитнес залата, но едно сутрешно кардио няма да навреди на никого, нали така?

  • Спестете си бялото брашно и рафинираната захар

Пригответе си домашни празнични десерти, забравете за "кухите" сладкиши, които са натъпкани с всичко друго освен с полезни съставки. Вместо тях, заложете на заместителите на захарта, фурмите, меда, сушените плодове - те ще превърнат домашния ви кейк в истинско удоволствие за празниците!